Sodobno italijansko oblikovanje se v čudoviti kolekciji svetil Rochelle podjetja DFTP sreča z mehko skandinavsko estetiko.

15. april 2024
Sodobno italijansko oblikovanje se v čudoviti kolekciji svetil Rochelle podjetja DFTP sreča z mehko skandinavsko estetiko.
Doživite uravnotežen občutek harmonije in elegance s čudovito kolekcijo svetil Rochelle podjetja Design For The People. Serijo, ki vključuje stenska, talna in viseča svetila, je oblikovala danska notranja oblikovalka Charlotte Høncke, ki je leta 2002 diplomirala na Danski kraljevi akademiji za arhitekturo, od leta 2010 pa ima v Aarhusu svoj oblikovalski studio. Hønckejeva se osredotoča na oblikovanje dizajnov, ki so funkcionalni in lepi - hkrati - ter z zanimivimi podrobnostmi, zaradi katerih izstopajo. Ta pristop se odraža tako v seriji Rochelle kot v drugih čudovitih kreacijah, ki jih je oblikovala za DFTP, ki jih lahko najdete tukaj.

V seriji Rochelle gresta oblika in funkcionalnost z roko v roki, za oblikovanje Rochelle pa je značilna posebna strogost, ki se odraža v vseh svetilih v seriji. V kombinaciji s črno enobarvno zunanjostjo ustvarja sodoben videz, ki ga zlahka vključite v notranjo opremo. V notranjosti pa je senčilo belo, tako da se svetloba v notranjosti lahko odbija in ustvarja še jasnejšo svetlobno podobo. Ker je vir svetlobe nameščen precej znotraj tanke glave svetilke, vam je zagotovljen tudi sij brez bleščanja. Za vsa svetila Rochelle je značilno tanko, izklesano senčilo z značilno izrezano svetlobno vtičnico, ki sledi enakim mehkim krivuljam kot preostalo senčilo in lepo ponazarja Hønckejevo sposobnost, da klasične modele predela v nove, nepričakovane preobrate. Nastavljiva glava svetilke vam omogoča, da prilagodite smer svetlobe in ustvarite svojo edinstveno svetlobno ureditev, zato so kot nalašč za ustvarjanje vzdušja prijetnosti in navdiha ob postelji ali nad kuhinjsko mizo.

Vso ponudbo Rochelle si lahko ogledate tukaj!