Severna in južna evropska oblikovalska tradicija v veličastni združitvi: Oglejte si izdajo talne svetilke 9602 finskega oblikovalca Pierra Freya tukaj

22. april 2024
Severna in južna evropska oblikovalska tradicija v veličastni združitvi: Oglejte si izdajo talne svetilke 9602 finskega oblikovalca Pierra Freya tukaj
Nova posebna izdaja ikonične dizajnerske talne svetilke 9602 oblikovalca Paava Tynella je našla pot v danske dnevne sobe. Talno svetilko, ki so jo zaradi ravne stožčaste oblike poimenovali "kitajski klobuk", je finski oblikovalec Paavo Tynell zasnoval leta 1935 za hotel Aulanko na Finskem. Več čudovitih stvaritev izpod Tynellove roke lahko najdete na tej povezavi!

Svetilka 9602 je eno najbolj priznanih del finskega mojstra razsvetljave in odličen primer njegovega strokovnega znanja pri ustvarjanju funkcionalne zasnove z brezčasno estetiko, zaradi katere je vedno eleganten in vedno aktualen dodatek v notranjosti.

Posebna izdaja je zasnovana s plisiranim senčnikom iz bombažnega tekstila z lahko prepoznavnim vzorcem Le Jardin de Palais, ki ga je ustvaril francoski oblikovalec in modni oblikovalec Pierre Frey. Svetilka je predstavljena v sodelovanju s pariško tekstilno hišo Maison Pierre Frey, ki je že dolgo vodilna v slogu in oblikovanju ter je znana po svojih živahnih in podrobnih motivih. Barvit, raznolik in natančno izveden vzorec tvori harmonično nasprotje strogemu oblikovalskemu jeziku, ki je značilen za mojstrovino Paava Tynella. Svetilka ohranja široko trikotno senčilo, sijajno medeninasto podnožje in ujemajoči se medeninasti element na vrhu senčila, ki daje seriji visoko prepoznavnost. Odprto, široko senčilo zagotavlja razpršen sij svetlobnega vira za njim, zato je svetilka 9602 učinkovit in hkrati dekorativen vir svetlobe, ki dopolnjuje splošno osvetlitev v prostoru. Okvir je ovit v ratan, ki videzu svetilke doda otipljiv element in se lepo zlije z naturalističnim vrtnim motivom na senčniku. Tako svetilka 9602 izdaje Pierre Frey v eni čudoviti kreaciji zagotavlja popolno ravnovesje med ekskluzivnostjo in dostopnostjo.  

Posebno izdajo lahko najdete skupaj z vsemi drugimi čudovitimi različicami 9602 na tem mestu!