Elegantne oblikovalske klasike v novih, praktičnih zunanjih različicah - obesno in talno svetilko Satellite podjetja GUBI za zunanjo uporabo si oglejte tukaj!

16. avgust 2023
Elegantne oblikovalske klasike v novih, praktičnih zunanjih različicah - obesno in talno svetilko Satellite podjetja GUBI za zunanjo uporabo si oglejte tukaj!
Od leta 1953, ko je serija Satellite ugledala luč sveta, je ta posebna svetilka znana in priljubljena v svetu oblikovanja. Za to čudovito stvaritvijo stoji francosko-ogrski oblikovalec Mathieu Matégot, ki je izumil povsem novo tehniko izdelave, s katero je svetilka dobila značilno sence rigitulle, ki krasi vsa svetila iz serije Satellite. Za tehniko rigitulle sta značilna perforiran vzorec in papirnata struktura, ki omogoča upogibanje kovine v umetniške oblike, kar ji daje puhast videz, ki spominja na til. Nežen videz, a močna rigitulna tkanina v kombinaciji z značilno podolgovato in okroglo obliko zato daje vtis, da svetilka Satellite lebdi v vesolju kot cepelin. Obliko dopolnjuje asimetrično trikotno zunanje senčilo, ki je kot klobuk nameščeno na vrhu svetilke, zato je skupni rezultat kiparska in oblikovno usmerjena oblikovalska svetilka visoke estetske vrednosti.

Poglejte si celotno serijo Satellite tukaj

Z novimi dodatki v seriji Satellite lahko v čudovitem dizajnu uživate tudi na zunanjih površinah. Svetila, med katerimi so talna in viseča svetila v več velikostih in barvnih različicah, imajo vsa oznako IP65, ki jih ščiti pred vplivi vetra in vremena. Zato so idealna za namestitev na pokrito teraso ali balkon za uživanje v dolgih poletnih večerih.

Svetila so idealna tudi za zunanjo uporabo, saj urejen vzorec luknjic v senčniku iz rigitulja omogoča, da svetloba iz vira svetlobe v notranjosti prodira v mehkem sijaju po vsej dolžini svetilke. Hkrati svetlobo ščiti, tako da ne blesti, temveč mehko in prijetno sveti v okolico. S svetilko Satellite dobite najboljše iz obeh svetov - neposredno svetlobo v nebleščečem sijaju.

Vse zunanje luči iz serije Satellite si oglejte tukaj