Omejena izdaja Louis Poulsen: PH 2/2 Luna Poula Henningsena

1. september 2023
Omejena izdaja Louis Poulsen: PH 2/2 Luna Poula Henningsena
PH 2/2 Luna je letošnja omejena izdaja svetilke Louis Poulsen.

Svetilko PH 2/2 je leta 1939 zasnoval Poul Henningsen, zdaj pa je ponovno izdana kot ekskluzivni zbirateljski predmet za ljubitelje oblikovanja. Za ponovno izdajo stoji podjetje Louis Poulsen, ki vsako leto popestri življenja oblikovalskih navdušencev s prestižnimi svetilkami v omejenih izdajah.

Letošnja omejena izdaja je bila prvotno znana kot nočna svetilka, saj je imel Poul Henningsen v mislih prav nočno mizico, ko je oblikoval PH 2/2. Originalna svetilka je s svojim značilnim ukrivljenim okvirjem in osupljivimi oblikovalskimi podrobnostmi presenetljivo podobna novo izdani različici. Okvir, podstavek in podnožje so izdelani iz čudovite brušene medenine, fine linije pa dosegajo vrhunec v elegantni konstrukciji senčila iz pihanega opalnega stekla.

V pravem slogu Poula Henningsena senčila temeljijo na oblikovalčevem sistemu treh senčil, ki izvira iz leta 1926. Ideja je bila ustvariti senčila, ki zmanjšujejo bleščanje takratnih slabih žarnic.

Več o prejšnjih omejenih izdajah Louisa Poulsena si preberite tukaj

Nočna svetilka Poula Henningsena

Originalna nočna svetilka Poula Henningsena, izdana leta 1939, je bila krajša od nove omejene ponovne izdaje, ki jo je ustvaril Louis Poulsen. Prvotno je PH 2/2 v višino merila le 230 mm, medtem ko nova nočna svetilka meri kar 320 mm. Zaradi tega je svetilka bolj vsestranska in jo je zdaj mogoče uporabljati tudi na primer za pisalno mizo.

Vendar se praktični dodatki s tem ne končajo. Poleg večje višine je Louis Poulsen poskrbel tudi za vrtljivo glavo svetilke. To pomeni, da lahko svetilko usmerite v točno določeno smer, kjer potrebujete svetlobo.

Omejeno izdajo PH 2/2 Luna si oglejte tukaj!