Flos ponuja čudovito novo izvirno zasnovo od leta 2023: Bilboquet namizna svetilka v treh čudovitih barvah

2. maj 2024
Flos ponuja čudovito novo izvirno zasnovo od leta 2023: Bilboquet namizna svetilka v treh čudovitih barvah
Italijanskemu oblikovalskemu podjetju je spet uspelo! V plodnem sodelovanju s francosko-kanadskim oblikovalcem Philippom Malouinom je Flos ustvaril čudovito oblikovalsko svetilko z dodelanim konceptom, premišljenim videzom, v uporabo usmerjeno notranjostjo in trajnostno sestavo, ki izpolnjuje vse pogoje za idealen sodoben vir svetlobe. Svetilka Bilboquet pritegne pozornost s svojim oblikovno usmerjenim videzom: valjastim podstavkom in glavo svetilke, magnetnim krogličnim sklepom in dolgim kablom v ujemajoči se barvi. Vse to se odlično združi v čudovito konstrukcijo, ki je tudi poklon francoski igri z žogo bilboquet, po kateri je svetilka dobila navdih in ime. Kroglični sklep je mogoče vrteti v vse smeri, kar vam omogoča, da nastavite glavo svetilke in tako usmerite svetlobo z največjo natančnostjo. To je še posebej koristno, saj svetilka zagotavlja usmerjeno in neposredno svetlobo. Svetilka je opremljena z vtičnico GU10, ki se nahaja razmeroma blizu vtičnice na koncu valjaste glave svetilke, kar omogoča učinkovito in namensko svetlobo, zato je svetilka Bilboquet idealna kot delovna ali bralna svetilka. Lahko pa pustite glavo svetilke obrnjeno proti steni in tako poskrbite za prijetno, posredno osvetlitev poudarka.

Namizna svetilka ima čudovito, enobarvno površino, ki poudarja njen oblikovalski videz. Na voljo je v treh različnih barvnih različicah, vsaka s skrbno izbranim senčnikom, ki omogoča enostavno vključitev v notranjo opremo.

Hkrati se zasnova svetilke ponaša z recikliranimi materiali: glava in podstavek sta izdelana iz recikliranega polikarbonata, ki je stranski proizvod pri proizvodnji papirja. Svetilka je v celoti sestavljena brez uporabe lepila, zato je mogoče vse njene posamezne dele ob koncu življenjske dobe svetilke razstaviti in jih v prihodnosti ponovno uporabiti.

Vse čudovite različice svetilke Bilboquet by Flos lahko najdete tukaj!