Edinstveno in dekorativno švedsko oblikovanje - Lampemesteren pozdravlja Globen Lighting na spletni strani!

20. oktober 2022
Edinstveno in dekorativno švedsko oblikovanje - Lampemesteren pozdravlja Globen Lighting na spletni strani!
Zelo smo veseli, da lahko v zbirki pozdravimo družbo Globen Lighting z vsemi njenimi praktičnimi in čudovitimi modeli v različnih slogih, tako da bo vsakdo našel nekaj zase.

Švedsko blagovno znamko svetil sta leta 1983 ustanovila Anders Hall in Anne Charlotte Hall, ko sta se po naključju seznanila z industrijo svetil. Vse se je začelo leta 1972, ko je Anders Hall moral najti alternativno, da ne rečem ustvarjalno, uporabo 5.000 dodatnih plastičnih pokrovčkov za sirove krožnike, ki jih je njegov stric prodal podjetju, ki je končalo v stečaju. Anders Hall si je vzel nekaj časa za razmislek in na koncu v zgornji del pokrovčkov izvrtal 42-milimetrsko luknjo, na spodnji del prilepil volančke, na vrh namestil čep in tako se je rodila njegova prva svetilka, ki je dobila ime "Stina". Stropni svetilki je kmalu sledila namizna svetilka, sestavljena iz dveh plastičnih pokrovov, nameščenih na podstavek. Poimenoval jo je "Bullen" in zdaj jo je mogoče najti v dobrodelnih in starinskih trgovinah. Ti dve svetilki sta pomenili začetek vseživljenjske strasti do razsvetljave, da ne omenjamo vrste izvrstnih izdelkov, vključno z namiznimi, stropnimi, stenskimi, talnimi, visečimi, otroškimi in zunanjimi svetilkami, ki bodo zagotovo dopolnili vsak stil opreme.

Podjetje Globen Lighting je zdaj že druga generacija, Alexander Hall je glavni izvršni direktor in 14 drugih zaposlenih, sedež blagovne znamke pa je v Svenljungi. Podjetje Globen Lighting v sodelovanju z zunanjimi oblikovalci in lastno ekipo ustvarja raznolik portfelj edinstvenih in estetskih modelov, ki so rezultat skupnega modernega, zanimivega in iznajdljivega sloga, zato boste zagotovo našli svetilko, ki bo popolnoma ustrezala vašim potrebam in slogu!

Kolikšna je celotna ponudba izdelkov Globen Lighting, najdete tukaj