FLOS STORIES: Everday Bilboquet

13. november 2023
FLOS STORIES: Everday Bilboquet
Philippe Malouin opisuje svetilko Bilboquet kot svetilko za milenijce in generacijo Z: prilagodljiva svetlobna rešitev, ki se prilagaja večplastnemu pristopu k domu, ki opredeljuje današnje in prihodnje generacije.

"Bilboquet je nastavljiva namizna svetilka, ki je videti preprosta, a je polna osebnosti, saj svetlobo igrivo in natančno usmerja v vse smeri. Bilboquet je navdihnjen z magnetnimi krogličnimi sklepi in omogoča mobilnost za širok nabor različnih funkcij. Uporablja se kot delovna svetilka na mizi, za mehak sij ob steni ali za osvetlitev dobre knjige - sveti, kjer je treba," pravi Philippe Malouin.

Harmonija oblik, materialov in barv



Malouinova filozofija oblikovanja se vrti okoli vzpostavljanja čustvene povezave, poudarjanja formalne jasnosti in gojenja izrazite vizualne identitete. Je oblikovalec, ki si dosledno prizadeva za preprostost pri izdelavi, sestavljanju in estetiki, pri čemer daje prednost trajnosti kot temeljnemu elementu oblikovanja.

Žajbelj, paradižnik in lan



Igrivostni vidik svetilke Bilboquet je močno vplival na izbiro palete treh barv, v kateri je svetilka izdelana. Žajbelj, paradižnik in lan določajo ne le telo svetilke, temveč tudi kabel in vtič, zaradi česar je estetika enobarvna in skladna.

Svetilo Bilboquet je skrbno zasnovano tako, da ga je mogoče prilagoditi različnim zahtevam. Poleg nastavljivega cilindra lahko kabel ostane viden ali pa je skrit v posebnem ohišju pod podstavkom. Dvometrski kabel omogoča enostavno premikanje luči po domu. Poleg tega je mogoče žarnico sčasoma zamenjati in nadgraditi, kar zagotavlja podaljšano življenjsko dobo svetilke. Bilboquet je zasnovan za dolgo življenjsko dobo, njegove glavne sestavne dele pa je mogoče popolnoma razstaviti, kar omogoča enostavno popravilo, zamenjavo ali odstranitev posameznih delov na okolju prijazen način. Tako glava kot ohišje sta namesto iz naftnih materialov izdelana iz trajnostnega polikarbonata, ki je stranski proizvod pri proizvodnji papirja.

Izberite svetilke tukaj!