Barve in skandinavsko oblikovanje se združujejo v novi švedski oblikovalski blagovni znamki Swedish Ninja

8. junij 2024
Barve in skandinavsko oblikovanje se združujejo v novi švedski oblikovalski blagovni znamki Swedish Ninja
Podjetje Swedish Ninja je s svojim večno iznajdljivim pristopom k skandinavskemu notranjemu oblikovanju in očitnim nagnjenjem k svetlim in izrazitim barvam, ki jih v sodobnem oblikovanju redko zasledimo, prodrlo na prizorišče skandinavskega oblikovanja. Zgodba se je začela leta 2010, ko je švedska oblikovalka Maria Gustavsson še vedno delala kot samostojna oblikovalka pohištva in notranjih predmetov za druga podjetja. Leta 2016 je podjetje začelo tržiti svoje lastne izdelke. Danes se izdelki Swedish Ninja distribuirajo v preostale dele Evrope, Avstralijo in ZDA ter številnim mednarodnim spletnim trgovcem na drobno.

Izvirnost, pristnost in spoštovanje lokalne oblikovalske obrti so bistvo vseh modelov Swedish Ninja. Znamka si prizadeva tudi za zmanjšanje ogljičnega odtisa, kar se odraža v uporabi kakovostnih materialov za podaljšanje življenjske dobe vseh modelov in lokalni proizvodnji v Smålandu na Švedskem - na območju, ki je znano po izurjenem izdelovanju kabineta in kjer sta živeli Pipi Dolga nogavička in ustanoviteljica znamke Swedish Ninja, Maria Gustavsson. Maria Gustavsson je po navdihu slavnega lika iz otroške knjige Astrid Lindgren, ki je poosebljala neodvisno in iznajdljivo žensko, ustanovila lastno oblikovalsko podjetje, katerega direktorica in edina lastnica je še danes.

Značilnost podjetja Swedish Ninja je uspešno združevanje preprostosti in strogosti, ki sta značilni za skandinavsko oblikovanje, z Gustavssonovo radostjo do barv, ki izžareva vsak izdelek, ki ga oblikuje podjetje Swedish Ninja. Vse njihove stvaritve so na voljo tudi v široki paleti barv, zato vam pri naročilu izdelka švedskega oblikovalskega podjetja ni treba sklepati kompromisov glede svoje najljubše barvne sheme.

Swedish Ninja že stoji za velikim številom čudovitih kolekcij svetilk, ki jih lahko najdeš prav tu tujak.

Švedska oblikovalska blagovna znamka prodaja tudi interierje, sestavljene iz lepih in praktičnih predmetov za dekoracijo doma. Oglej si jih vse tukaj.