Svetovno znana klasika iz leta 1977 v novi elegantni nikljevi obdelavi

3. junij 2024
Svetovno znana klasika iz leta 1977 v novi elegantni nikljevi obdelavi
Odkar je italijanski arhitekt in notranji oblikovalec Vico Magistretti leta 1977 zasnoval namizno svetilko Atollo, je ta model arhetip klasične dizajnerske namizne svetilke. Že leta 1979 je svetilka prejela nagrado za oblikovanje Compasso d'Oro, od takrat pa je bila med drugim razstavljena v Muzeju moderne umetnosti v New Yorku, muzeju Kunstgewerbe v Zürichu in muzeju Für Kunst und Gewerbe v Hamburgu.

Atollo je čudovit prikaz preprostih, geometrijskih oblik, ki se čudovito prepletajo med seboj. Cilindrična osnova zagotavlja stabilnost, medtem ko stožčasta konica ustvarja popolno točko ravnotežja za polkrožno senčilo. Magistretti je z izrazito minimalističnim in oblikovno usmerjenim izrazom namizne svetilke Atollo prehitel svoj čas s to čudovito stvaritvijo, katere enobarvna kovinska površina poudarja njeno elegantno preprostost. Do zdaj je bila svetilka na voljo v beli, črni, zlati in bronasti barvi. Zdaj pa je na voljo tudi v sijajni nikljevi prevleki z izjemno modernim videzom, ki čudovito dopolnjuje minimalistično zasnovo.

Svetilka je opremljena z dvema standardnima vtičnicama, ki se nahajata pod senčnikom. Ker je senčilo izdelano iz kovine, svetloba ne uhaja, temveč je usmerjena v vtičnico na dnu, kar ustvarja učinkovito svetlobo navzdol, ki se osredotoča tudi na čudovito oblikovano podnožje. Polkrožna oblika senčila preprečuje, da bi svetloba blestela vstran, kar zagotavlja neposredno svetlobo, vendar v prijetni kakovosti.

Namizna svetilka Atollo je na voljo v treh različicah: 238 Small, 239 Medium in 233 Large. Model 238 ima običajno pritisno stikalo, medtem ko je v stikalo na modelu 239 in 233 vgrajena funkcija zatemnjevanja, ki omogoča prilagajanje svetlosti, da zagotovite pravo svetlobo za vsako priložnost, vsak čas in vsak namen. Z višino in premerom 70x50 cm se velika različica dobro obnese tudi kot talna svetilka.

Poglej celotno ponudbo Atollo tukaj