Večnamenskost in estetika v konceptu razsvetljave - oglejte si novo serijo svetil Isol podjetja Astep

20. maj 2024
Večnamenskost in estetika v konceptu razsvetljave - oglejte si novo serijo svetil Isol podjetja Astep
Funkcionalnost je ključna osrednja točka serije svetil Isol italijanske oblikovalske znamke Astep. Kolekcija, ki jo sestavljajo obeski in talne svetilke v več različnih velikostih, se predstavlja v skladni zasnovi z doslednim konceptom. Vse svetilke v kolekciji imajo enako celostno zasnovo in enako čudovito kremno belo tekstilno senčilo, ki izžareva klasično eleganco s sodobnim pridihom.

Idejni vodja te čudovite serije je danski oblikovalec David Thulstrup, ki je leta 2021 predstavil obesek Isol, leta 2023 pa serijo razširil še s talno svetilko Isol. Značilnost obeh modelov so njuna zvočno absorpcijska senčila, ki so bila temeljito preizkušena, da zmanjšajo odmev in povratno valovanje v prostoru. Zaradi te lastnosti so svetilke Isol idealne za osvetlitev prostorov v pisarnah ali drugih prostorih, kjer je veliko prometa in je potreben učinkovit nadzor ravni hrupa. Večji prostori zahtevajo boljšo absorpcijo zvoka. Zaradi tega je obesek Isol zasnovan tako, da ga je mogoče razširiti v višino za učinkovitejše zmanjšanje hrupa. Lahko pa obesite več obeskov v skupine in tako izboljšate njihove lastnosti za absorpcijo zvoka.

Tekstilni senčnik Isol z vseh strani obdaja vir svetlobe, zato je svetloba mehka in brez bleščanja, ki se enakomerno širi na vse strani. Zaradi tega so svetilke idealne za ambientalno osvetlitev in osvetlitev ozadja v večjih prostorih. Talne svetilke imajo v nožno stikalo vgrajeno tudi funkcijo zatemnjevanja, zato lahko svetlost prilagodite vsakemu času in namenu.

Vsaka različica svetilke je na voljo v dveh barvnih različicah s črnim in bež okvirjem. Vse imajo enako kremno belo tekstilno senčilo, zato jih je mogoče preprosto kombinirati. Celotno čudovito serijo Isol podjetja Astep lahko najdete tudi.