Kartell predstavlja namizne svetilke TEA - trajnostna mojstrovina Ferruccia Lavianija

20. marec 2024
Kartell predstavlja namizne svetilke TEA - trajnostna mojstrovina Ferruccia Lavianija
Pionirska italijanska oblikovalska hiša Kartell, znana po svojih inovativnih in estetskih izdelkih, je zdaj predstavila vrsto estetskih in okolju prijaznih namiznih svetilk TEA, ki so delo priznanega oblikovalca Ferruccia Lavianija, s katerim sta dolgo in uspešno sodelovala.

Kartell je že 20 let moj drugi dom. Kaj naj še rečem?
                -       Ferruccio Laviani

Namizne svetilke TEA izžarevajo vzvišeno preprostost, kjer oblika skorajda dobi abstrakten značaj, ki spominja na dve roki, ki objemata vir svetlobe in s čudovitimi sencami, ki jih oddaja, ustvarjata učinek chiaroscuro.

Najpomembnejša značilnost namizne svetilke TEA je inovativna izbira nepravilnega, poroznega premaza, ki ji daje naraven občutek. Svetilka je na voljo v različnih estetskih osnovnih barvah, med drugim v beli, antracitni, terakotni in sivorjavi, kar jasno dokazuje, da je iz recikliranih materialov mogoče zlahka ustvariti izjemne predmete visoke kakovosti in velike poetike.

Eden od najbolj prelomnih vidikov namizne svetilke TEA je uporaba novega, okolju prijaznega recikliranega materiala; termoplastičnega tehnopolimera. Ta material je izdelan iz čistih odpadnih materialov iz različnih sektorjev, kot so pohištvo, avtomobili, električne naprave in embalaža, ki niso bili onesnaženi z drugimi materiali. Material ohranja najvišjo estetsko kakovost in strukturne zahteve ter tako ponuja neomejene možnosti za recikliranje neuporabljenih odpadnih materialov in jim daje novo življenje. Z nakupom namizne svetilke TEA, ki ji je uspelo združiti funkcionalnost, estetiko in kakovost, se torej odločite tudi za okoljsko ozaveščeno izbiro, saj vam zagotavlja tako praktičen vir svetlobe kot tudi dekorativni element notranjega oblikovanja.

Namizna svetilka TEA ne predstavlja le združitve estetike in funkcionalnosti, temveč tudi prelomni korak k trajnostnemu oblikovanju. Namizna svetilka TEA s svojim edinstvenim dizajnom in trajnostnimi materiali kaže pot v prihodnost oblikovanja, kjer lepota in skrb za okolje hodita z roko v roki.

Vse namizne svetilke TEA iz Kartella si oglejte tukaj