Svetloba in udobje s temnega severa - Pilke Signature 64 talna svetilka

11. april 2024
Svetloba in udobje s temnega severa - Pilke Signature 64 talna svetilka
V veliko veselje nam je predstaviti talno svetilko Pilke Signature 64 kot še en čudovit dodatek k največji genialni potezi finskega proizvajalca svetil Pilke, zbirki svetil Pilke Signature.

Še posebej talna svetilka, ki je na voljo v treh čudovitih barvah, je poseben del ikonične serije Pilke Signature. Ime "64" se nanaša na mere svetilke, ki v dolžino, širino in višino meri 64 centimetrov, kar kaže na premišljeno zasnovo. Tako kot vsa senčila iz te serije je sestavljena brez lepila ali vijakov, ideja pa je prenesena tudi na talno svetilko Pilke Signature 64, ki je sestavljena brez podstavka ali palice. Na ta način zasnova ohrani svojo popolnost, zato ni mogoče ničesar dodati ali odstraniti. Tudi senčilo je mogoče prilagoditi na več načinov, pri čemer ga lahko dvignete v simetrični profil ali nagnete pod kotom, da postane asimetrično, odvisno od tega, kateri videz vam je najbolj všeč.

Več čudovitih različic talne svetilke Pilke Signature 64 in ostalih svetil iz serije Pilke Signature si lahko ogledate tukaj.

Ko je finski oblikovalec Tuuka Halonen ustvaril serijo Pilke Signature, se je poklonil močni tradiciji obdelave lesa v svoji domovini. Značilen finski pridih je viden v vsaki podrobnosti čudovitega dizajna, od elegantne vezane plošče, uporabljene kot material za svetilko, do zapletenega geometrijskega vzorca pletenin, ki spominja na pozornost do podrobnosti in prefinjenost, ki prežema kulturo Samijev. Ker je Finska znana tudi po temnih zimah, ne preseneča, da so Finci postali mojstri v ustvarjanju učinkovite in prijetne razsvetljave, ki v temnih mesecih, ko se sonce komaj pokaže, širi upanje in veselje. Seveda so vse luči Pilke Signatur ročno izdelane na Finskem.