ZGODBE FLOS-A: Almendra - nova svetleča čarovnija narave

24. februar 2024
ZGODBE FLOS-A: Almendra - nova svetleča čarovnija narave
Španska oblikovalka Patricia Urquiola v očarljivi simfoniji oblikovanja in narave ustvari mojstrovino svetlobe - Almendro. Ta modularni svetlobni sistem slavi oblike in barve mandljevca na način, ki v zraku vzbuja poezijo. Ambiciozen projekt, ki poleg estetike vključuje tudi trajnost, vse skupaj pa je podprto z izjemnim oblikovanjem in tehnologijo.

Vizija prihodnosti Patricie Urquiole "Almendra je hkrati seme in svetloba, ki živi v lupini, kot majhna koča, prostor, ki vsebuje seme in ga varuje. Želel sem raziskati energijo mandljev. Svetilka je še vedno mehanski predmet, vendar si v bližnji prihodnosti predstavljam svetilko, ki se odpira in zapira, ki ima lastno mobilnost.".

Poezija, svetloba in trajnost v čudoviti sintezi Almendra je na voljo v treh različnih modelih: Almendra Arch, Almendra Organic, ki spominja na drevesne veje, in Almendra Linear, sestavljena iz modularnih listov, v katerih je mogoče 3, 4 ali 6 modulov združiti v križni vzorec.

Na poti k trajnosti Almendra je skladna s protokolom ISCC (International Sustainability & Carbon Certification) in je zasnovana z mislijo na trajnost. Njeni listi in difuzorji so izdelani iz posebnega polikarbonata, pridobljenega iz stranskega proizvoda pri proizvodnji papirja, za sestavljanje izdelka pa se ne uporablja lepilo. Almendro je mogoče v celoti razstaviti, kar pomeni, da se lahko vsak del reciklira.

Naravna barvna paleta Patricia Urquiola je izbrala zelo naravno barvno paleto, ki so jo navdihnile barve mandljevca. Čudovite mat barve, kot so umazano bela, gola, oker in antracitna, dopolnjujeta dve kovinski barvi, kovinska Bay Blue Metallized in kovinska Lilac Metallized.

Modularna in nastavljiva osvetlitev Vsi modeli Almendra omogočajo spreminjanje smeri svetlobe med namestitvijo. Vsako krilo je mogoče zavrteti v korakih po 60º in tako doseči drugačno konfiguracijo in svetlobno razpoloženje. Listi so lahko razporejeni v določenih položajih (A-B-C-D-E-F), če je upoštevana simetrija svetilke, tako da svetilka pri sestavljanju ostane uravnotežena.

Dodajte svojemu domu pridih naravne čarobnosti s svetilko Almendra - Preglejte celotno ponudbo tukaj

Originalno besedilo je napisal FLOS v publikaciji FLOS STORIES