Ragna: talna svetilka, ki zmore vse

17. februar 2024
Ragna: talna svetilka, ki zmore vse
V vsakdanjem življenju je veliko situacij z več potrebami, ki jih je treba zadovoljiti ob različnih časih. Zato je ključnega pomena, da nam stvari, ki jih imamo na voljo v svojih domovih, pomagajo pri opravljanju različnih nalog. Novi dodatki k obstoječi seriji talnih svetilk Ragna podjetja Lindby so odličen primer funkcionalne zasnove, ki je posebej zasnovana za izpolnjevanje vseh potreb, ki se pojavijo čez dan. Hkrati lahko svetilka prikaže čudovito zunanjost z elegantno estetiko in prijetnim svetlobnim učinkom, zato imate na voljo čudovit dizajnerski predmet, ki polepša notranjost tako v vklopljenem kot izklopljenem načinu.

Elegantna postava talne svetilke spominja na cvet v razcvetu. Svetilka ima masivno podnožje in ujemajoč se okvir, ki je na voljo v črni in nikljevi barvi. Zgornji del sklopa krasi obrnjeno stekleno senčilo z realističnim alabastrnim videzom in čudovitim marmoriranjem na površini. Vendar to ni edini vir svetlobe: kot posebnost ima svetilka Ragna tudi dodatno senčilo v ujemajočem se dizajnu, ki je nameščeno na sredini okvirja.

Zgornje senčilo je obrnjeno navzgor in zato oddaja čudovito in razpršeno svetlobo navzgor, ki ustvarja harmonično osvetlitev v ozadju in uspešno dopolnjuje celotno osvetlitev prostora. Tako imenovana svetloba navzgor je priljubljena, ker je svetloba videti veliko mehkejša od svetlobe navzdol in se širi dlje v prostor. Spodnje senčilo je pritrjeno na okvir in se lahko uporablja kot bralna svetilka, saj je opremljeno z dvema upogibnima členkoma, s katerima je mogoče prilagoditi položaj senčila in tako spremeniti smer svetlobe; v ta namen je svetilka opremljena z majhno palico za natančno nastavitev.

Oba svetlobna vira sta opremljena z energetsko učinkovito svetlobo LED in ju je mogoče upravljati ločeno prek lastnih stikal. Stikali imata tudi funkcijo zatemnjevanja, ki omogoča brezstopenjsko prilagajanje svetlosti. Celotno čudovito in funkcionalno zbirko svetil lahko najdete na tej povezavi.