Svojo dnevno sobo, spalnico ali pisarno obogatite s pravo dansko klasiko. Oglejte si čudovite namizne svetilke iz medeninastega vrha tukaj!

1. april 2024
Svojo dnevno sobo, spalnico ali pisarno obogatite s pravo dansko klasiko. Oglejte si čudovite namizne svetilke iz medeninastega vrha tukaj!
V kolekciji Classic podjetja Warm Nordic so zbrane številne čudovite kreacije danskih oblikovalcev notranjih prostorov iz 50. in 60. let prejšnjega stoletja, ki se lepo prilegajo sodobnim notranjim prostorom, ne glede na to, ali je slog minimalističen, klasičen ali trendovski. Številni modeli iz tega posebnega obdobja imajo brezčasen videz in ekstravaganco izdelave, ki izstopa iz sodobnih notranjosti. Zato klasični vzorci notranjosti dodajo edinstven pridih, v kombinaciji s sodobnimi vzorci pa dom dobi oseben in objemajoč slog.

Eden od vodilnih v tem rogu velikega oblikovanja je Svend Aage Holm-Sørensen, ki je kot umetniški kovač dobro razumel možnosti različnih materialov in jih znal na novo oblikovati. Danes slog Holma-Sørensena kot oblikovalca ni namenjen le nordijskemu trgu, temveč tudi mednarodni trg kaže zanimanje za oblikovalčev prepoznavni in eksperimentalni izraz. Danska oblikovalska blagovna znamka Warm Nordic je ponovno izdala več čudovitih kreacij Holma-Sørensena. Vse jih lahko najdete tukaj.

Leta 1952 je Holm-Sørensen oblikoval serijo namiznih svetilk Brass Top, ki lepo ponazarja neverjetno sposobnost danskega oblikovanja, da združi iznajdljivost in preprostost v čudovitih stvaritvah, ki imajo izrazito sodoben, nordijski videz, hkrati pa ohranjajo vse elegantne lastnosti, ki so značilne za klasični slog. Vrh senčila, ujemajoč se okvir in kroglasti element na koncu vlečne vrvice so izdelani iz masivne medenine, kar daje svetilki izrazito klasičen videz. Zaradi asimetričnega lakiranega kovinskega senčila in privlačnega dizajna podstavka pa je svetilka vznemirljiva in privlačna za oči ter ima edinstveno osebnost. Senčilo ima tudi značilne svetlobne luknje ob robu, ki svetlobnemu učinku dodajo dodatno dimenzijo in ustvarjajo podpis kolekcije svetil. Vse čudovite barvne različice čudovite dizajnerske svetilke lahko najdete tudi.