Čiste linije in svetle barve v čudoviti kombinaciji: oglejte si serijo Cellu podjetja Normann Copenhagen tukaj!

28. marec 2024
Čiste linije in svetle barve v čudoviti kombinaciji: oglejte si serijo Cellu podjetja Normann Copenhagen tukaj!
Kolekcija svetil Cellu je sodobna interpretacija klasičnega senčila iz zloženega papirja. Zasnova je v današnjo estetiko vpeljana s senčilom iz polipropilena za večjo vzdržljivost, ki počiva na stebričku iz prašno lakiranega aluminija in podstavku iz prašno lakiranega jekla, ki sta zasnovana s prepoznavnim in robustnim videzom.

Idejni vodja te čudovite kolekcije je mladi danski oblikovalec Simon Legald, ki je poleti 2012 diplomiral na šoli za oblikovanje Kraljeve danske akademije za likovno umetnost. Njegovo delo sestavljajo tako majhni kot veliki izdelki, ki so pogosto ustvarjeni na stičišču obrti in industrije. Simon Legald v svojih modelih uporablja tehnike, ki so pri oblikovanju nujne in so del izraza, tako da jih vizualno poudari, namesto da bi jih skrival. Med Legaldovim večletnim sodelovanjem z družbo Normann Copenhagen so bile številne njegove inovativne zamisli in oblikovalski koncepti uresničeni v čudovitih stvaritvah. Celotno paleto modelov Simona Legalda lahko najdete tukaj.

Za serijo Cellu je še posebej značilna uspešna kombinacija klasičnih in sodobnih oblikovalskih elementov. Senčilo nakazuje jasne reference oblikovanja na ikonična nagubana senčila svetilk. Element, ki je bil ohranjen, medtem ko je dizajn kot celota dobil sodobno in posodobljeno estetiko, ki je namenjena sodobnim notranjim prostorom. Za oblikovanje so še posebej značilni presenetljivi proporci in klasične reference. Podstavek ima zelo značilen, povečan izraz, ki ga dodatno poudarjajo privlačne in igrive barvne kombinacije prašnega premaza. Tako je Cellu očitna združitev starega in novega, lepo združena v oblikovanju, ki se sklicuje tako na klasično obrtniško znanje kot na nova, sodobna oblikovalska načela.

Serijo Cellu sestavljajo namizne in talne svetilke v več čudovitih barvnih kombinacijah. vse jih lahko najdeš tukaj