Pomirjujoča osvetlitev z najnovejšo oblikovalsko mojstrovino Alexeja Iskosa Calm Wall Light

25. marec 2024
Pomirjujoča osvetlitev z najnovejšo oblikovalsko mojstrovino Alexeja Iskosa Calm Wall Light
Nekega dne, ko je ukrajinsko-danski oblikovalec Aleksej Iskos obiskal köbenhavnsko letališče, ga je pritegnil oglas. Vendar pa oblikovalčeve pozornosti nista pritegnila niti vsebina niti izdelek, temveč oblika: mehak, tekstilu podoben material, na katerem je bil natisnjen oglas, je zasvetil z izredno prijetnim sijajem. To je bil začetek zamisli za nov koncept svetilke in primer Iskosove neverjetne sposobnosti, da najde navdih v vsakdanjem življenju ter vsakdanje predmete in pojave prevede v čudovit oblikovalski jezik - materialno, vizualno in funkcionalno.

Svetilke iz Iskosove nove serije stenskih svetilk "Calm" odlikuje prav takšen prijeten svetlobni učinek, zaradi katerega je serija dobila ime. Zunanjost svetilke je prekrita z gosto tkanim tekstilom, ki izenačuje svetlobo in ustvarja učinek razpršene svetlobe s postopnim prehodom od strani proti sredini svetilke. Vir svetlobe za njo je modul LED, ki ustvarja učinkovito poudarjeno osvetlitev, odlično za skoraj vsak prostor. Hkrati svetloba sveti tudi skozi zadnji del svetilke, kar ustvari temen kontrast v okvirju svetilke in harmoničen svetlobni vzorec na steni.

Za samo zasnovo je značilen celosten pristop z neprekinjeno zasnovo in zunanjostjo z zmanjšanjem podrobnosti, kar dokazuje Iskosovo mojstrstvo in strokovno znanje na področju skandinavskega minimalizma v notranjem oblikovanju. Stenska svetilka Calm je na voljo v več velikostih in barvnih različicah s posameznimi barvnimi pasovi vzdolž okvirja, ki nevtralni zasnovi z nevtralnimi odtenki dodajo subtilno igro barv. Svetilo je na voljo tudi z vgrajenim zatemnilnikom na dotik za nastavitev svetlosti, kar močno razširi možnosti uporabe svetilke. Za hitro in enostavno upravljanje funkcije zatemnjevanja lahko kupite tudi kabel, ki je namenjen posebej za serijo Calm.

Poglej celotno serijo stenskih svetil Calm tukaj.