Dve novi, čudoviti barvni različici obeska Ray iz podjetja Globen Lighting

21. marec 2024
Dve novi, čudoviti barvni različici obeska Ray iz podjetja Globen Lighting
Odprtost, preglednost, lahkotnost in gracioznost so ključne besede, s katerimi lahko opišemo kolekcijo svetil Ray švedskega podjetja Globen Lighting. Kolekcijo, ki jo sestavljajo viseča, talna in stropna svetila, je oblikoval in zasnoval irski oblikovalec Patrick Hall, ki je tudi direktor podjetja Globen Lighting. Hall, ki je 30 let deloval kot vodja projektov in inženir oblikovanja, stoji za več uspešnimi kolekcijami in serijami svetil. Celotno paleto Hallovih stvaritev lahko najdete tu.

Značilnost vseh svetil iz serije Ray je njihovo odprto, dvojno kovinsko senčilo. Vendar pa trdo, masivno sredstvo izravna oblika, za katero so značilne mehke krivulje in rahla asimetrija. To celotni zasnovi doda nežno eleganco in čudovit organski videz ter ustvari vtis lahkega in lebdečega senčila - pravi vrhunec v notranjosti. Obeski so bili doslej na voljo le v nevtralnih barvah in medeninasti različici. Zdaj pa se čudovita zasnova vrača v svetlo zeleni in modri različici, ki s čudovito igro barv še dodatno poudari zasnovo.

Umetniška odprtost zasnove obeska objema vir svetlobe, vendar ga ne ščiti, kar zagotavlja jasno in neposredno osvetlitev, hkrati pa je žarnica pomemben vizualni del celotnega izraza svetilke. Iz istega razloga je svetilka opremljena z vtičnico E27, ki je primerna za različne vrste žarnic. Dobro je izbrati žarnico z globusom, ki lepo dopolnjuje optiko svetilke in dodaja dekorativni element celotnemu kompletu. Za svetilko Ray Pendant je še posebej značilna prilagodljiva zasnova senčil, ki omogoča njihovo razporeditev na različne načine. Izberete lahko, ali želite luči razporediti drugo proti drugi v čudovit zrcalni učinek ali drugo v drugo, s čimer ustvarite domiselno prepletanje vzorca v obeh odtenkih.

Obe obeski Ray si oglejte tukaj