Novi dodatki v kolekcijah svetil Tolomeo in Ilio iz Artemide v ekskluzivnih posebnih izdajah

29. januar 2024
Novi dodatki v kolekcijah svetil Tolomeo in Ilio iz Artemide v ekskluzivnih posebnih izdajah
Leto 2023 je bilo leto, ko je luč sveta ugledalo več čudovitih posebnih modelov italijanske oblikovalske znamke Artemide. Med njimi sta božična izdaja kultne arhitekturne svetilke iz serije Tolomeo, ki je v proizvodnji že od leta 1987, ko je bila zasnovana, in ekskluzivna omejena izdaja serije talnih svetilk Ilio ob 10. obletnici serije. Obe izdaji ohranjata enako strogo zasnovo, ki je značilna za preostale serije, in imata enako odlično kakovost glede na svoje funkcije.

Posebna izdaja Tolomeo ima čudovito bakreno površino in je na voljo v manjšem formatu, ki je približno pol manjši od originalne namizne svetilke. Tako nastane čudovita dizajnerska svetilka, ki je primerna tudi za manjše mize in površine z omejenim prostorom. Svetilka je del nagrajene serije arhitekturnih svetilk Tolomeo, ki sta jo za podjetje Artemide oblikovala Giancarlo Fassina in Michele de Lucchi. Od začetka prodaje leta 1987 je svetilka Tolomeo prejela številne nagrade, med drugim nagrado Compasso d'Oro leta 1989 in Observeur du Design Paris leta 2001, ter krasila nešteto pisalnih miz po vsem svetu. Več o tej čudoviti seriji in njeni zgodovini si lahko preberete tukaj

Serija Ilio, ki jo je oblikoval ustanovitelj podjetja Artemide, Ernesto Gismondi, je znana po izredno podrobnem oblikovanju, čisti geometriji in minimalističnem izrazu. Vse te značilnosti, ki so značilne za serijo Ilio in jim dajejo visoko vrednost prepoznavnosti, so ohranjene v jubilejni izdaji, vendar s fascinantno površinsko obdelavo. Premaz je bil nanesen s posebno tehniko PVD, ki je omogočila neskončno stopnjevani prehod od zlate barve na dnu do srebrno sive na vrhu. Jubilejna izdaja modela Ilio je bila izdelana le v 2000 izvodih. Vsak izvod je označen s serijsko številko in podpisom Ernesta Gismondija. Jubilejno izdajo lahko najdeš skupaj z ostalimi na tej povezavi.