Mini različica je zdaj na voljo kot še en fantastičen dodatek k estetski seriji globusov Wernerja Pantona.

5. januar 2024
Mini različica je zdaj na voljo kot še en fantastičen dodatek k estetski seriji globusov Wernerja Pantona.
Globen je od svojega nastanka in razvoja leta 1969 eden najpomembnejših dosežkov danskega oblikovanja. Ko je Panton oblikoval svetilko Globen, je bil njegov cilj ustvariti privlačno in enotno svetilko za prostor, ne glede na to, ali je postavljena posamično ali v skupini. Rezultat je zelo vsestranska svetilka z jasnim in podrobnim oblikovalskim jezikom, preprostim dizajnom in podrobno obdelavo, ki je primerna za najrazličnejše prostore.

S premerom 28 cm je VP Globe 28 Alu najmanjša svetilka v seriji Globe. Obesna svetilka je čudovit samostojen kos, vendar jo je mogoče zlahka kombinirati z drugimi svetilkami Globe v različnih izvedbah, velikostih, barvah in materialih. Tako nastane zanimivo sožitje različnih velikosti in ujemajočih se modelov.

Ime te dekorativne viseče svetilke temelji na značilni obliki svetilke Globe, ki je v tej različici izdelana iz kristalnega akrila, s petimi notranjimi reflektorji, obešenimi na treh jeklenih verigah. Barvno paleto prozornega in poliranega aluminija dopolnjujejo čudoviti in vidni odtenki rdeče in modre barve. Ko je svetilka vklopljena, se svetloba odbije od aluminijastih reflektorjev in ustvari posredno svetlobo, ki se nežno širi in ne zaslepi prostora.

Obesno svetilko VP Globe 28 Alu in vse druge čudovite rešitve iz serije Globe podjetja Verner Panton najdete tukaj.