Ta ikonična svetilka je zdaj na voljo v barvah s fantastično novo serijo Wire Vernerja Pantona.

13. december 2023
Ta ikonična svetilka je zdaj na voljo v barvah s fantastično novo serijo Wire Vernerja Pantona.
Ta čudovita serija svetilk Wire velja od začetka prodaje leta 1971 za odličen primer danskega oblikovanja. Ustvarjalec te serije je ikona danskega oblikovanja in nacionalni junak Verner Panton, znan po svojih premišljenih modelih s čistimi linijami in subtilnimi kiparskimi vzorci. Panton se je specializiral za uporabo plastike kot medija ter ustvaril jasne in živahne oblike, pogosto v ekstravagantnih barvah, ki so bile značilne za njegov neponovljivi slog iz šestdesetih let prejšnjega stoletja.

Danes je serija talnih in namiznih svetilk Wire na voljo v ekstravagantnih barvah, ki še poudarjajo že tako izvrstno oblikovanje.

Preprostost in enostavnost v popolni harmoniji

Prav popolna kombinacija preprostosti in kompleksnosti, lahkotnosti in globine je tista, zaradi katere svetilke Wire izstopajo. Osnova sta okvir iz kromirane žice, po katerem je serija dobila ime, in senčilo iz barvne plastike z mehkimi, neprekinjenimi krivuljami, ki skrivajo vir svetlobe. Skupaj ustvarjata dekorativni izraz, ki združuje svetlobo, industrijske elemente in bogate nevtralne odtenke. Talne in namizne svetilke se zato odlično podajo tako ločeno kot skupaj.

Sofisticirana zasnova za visokokakovosten svetlobni učinek

Svetloba, skrita pod senčilom, nikoli ne zaslepi. Podstavek je obdan s kovinskim reflektorjem z enako kromirano površino kot podstavek, zato je svetloba usmerjena navzgor in navzven skozi plastično senčilo in ustvarja čudovito posredno osvetlitev. Barvna senčila iz te serije poudarijo barve in svetilki ob prižganem svetilu dajejo svetel značaj. Ta vrsta posredne osvetlitve je idealna kot ozadje, ki dopolnjuje preostali prostor.

Popolno linijo svetilk Verner Panton Wire si lahko ogledate tukaj.