Popolna osvetlitev s svetilko Ghost iz podjetja 101 Copenhagen.

29. november 2023
Popolna osvetlitev s svetilko Ghost iz podjetja 101 Copenhagen.
Danska oblikovalska znamka 101 Copenhagen je v svojo novo kolekcijo dodala nekaj čudovitih svetil in notranjih elementov, med katerimi je tudi sodoben in fascinanten Ghost. Ta je kot nalašč za tiste, ki obožujejo sodobni minimalizem in so nagnjeni k abstraktni umetnosti. S svojo inovativno tehnologijo osvetlitve, preprosto zasnovo in hrustljavo preprostostjo je Ghost primeren za vse sodobne prostore in notranjosti.

Tako kot celotno kolekcijo je tudi svetilko Ghost zasnoval danski oblikovalski dvojec Christian Sofus Hansen in Tommy Hildal, ki sta tudi vodilna oblikovalca pri podjetju 101 Copenhagen. Tommy Hildal ima dolgoletne izkušnje v modni industriji, preden se je podal na pot notranjega oblikovalca. V središču njegovega dela je zanimanje za materiale in proces, v katerem postanejo umetniška dela, kar se odraža v vseh Hildalovih premišljenih modelih. Christian Sofus Hansen je študiral arhitekturo in oblikovanje na Kraljevi danski akademiji za likovno umetnost in je specializiran za združevanje tradicionalnega oblikovanja s sodobno tehnologijo in proizvodnimi metodami. Od leta 2015 ta dva oblikovalska genija drug ob drugem delata na vrsti osupljivih notranjih dizajnov. Več projektov Christiana Sofusa Hansena in Tommyja Hildahla lahko najdete tukaj.

Presenetljiva grafična zasnova svetilke Ghost temelji na umetnosti minimalizma in združuje svetlobo in kiparstvo v presenetljivem dizajnu s sodobnim preobratom. Namesto običajnih senčil in svetlobnih virov je Ghost privlačna svetilka z abstraktnim, zvitim vzorcem, ki tvori celotno glavo svetilke. Sestavljena je iz bele akrilne cevi, za katero je svetlobni vir LED, ki ob vklopu svetilke osvetli celotno strukturo. Inovativna svetilka je na voljo v dveh različnih velikostih, vsaka s svojim fascinantnim svetlobnim vzorcem.

Več tukaj