Ikonična viseča svetila Coolicon so ponovno izdana v čudovitih novih modelih

20. november 2023
Ikonična viseča svetila Coolicon so ponovno izdana v čudovitih novih modelih
Osupljiva zasnova in surov industrijski videz, značilna za obeske uveljavljenega britanskega proizvajalca svetil Coolicon, segata v leto 1933, ko je podjetje patentiralo svojo novo svetilko, ki je bila zasnovana tako, da je zagotavljala učinkovito osvetlitev brez nevarnosti pregrevanja. Takratne žarnice so proizvajale velike količine toplote, zato so predstavljale varnostno tveganje, ki so ga Cooliconove svetilke lahko odpravile s pametno zasnovanim okvirjem na vrhu senčila, ki je omogočal uhajanje toplote. Od takrat so neučinkovite žarnice z žarilno nitko že zdavnaj zamenjale energetsko učinkovitejše alternative, vendar ikonična zasnova svetilk Coolicon živi še naprej.

Danes so obeski izdelani iz masivnega jekla, medtem ko se tudi žgani emajl nanaša ročno. Elementi, ki dajejo dizajnu poseben značaj, hkrati zagotavljajo tudi praktično osvetlitev. Široka svetlobna moč senčila zagotavlja odlično osvetlitev navzdol, ki je idealna nad jedilno mizo ali delovnim prostorom v domu. Ker pa je viden vrh žarnice, se čudovita sekundarna svetloba širi pod kotom 360 stopinj, kar zagotavlja dopolnilno osvetlitev ter ustvarja bolj harmoničen in uravnotežen svetlobni vzorec. Ker je vir svetlobe viden, lahko izberete dekorativno žarnico, ki ustreza vašemu osebnemu slogu, ali naknadno vgrajeno žarnico, ki poudarja ikonično zasnovo Coolicon.

Ponovna izdaja klasične industrijske svetilke ohranja vse bistvene elemente, ki so značilni za elegantno obliko, zaradi katere so svetilke tako prepoznavne. Vendar pa je na voljo nov, eleganten medeninast dizajn, ki čudovito zasnovo obogati s prefinjenim pridihom.  

Obesek je na voljo v številnih barvah, seveda pa je na voljo tudi z njihovim značilnim dizajnom: zemljevidom londonske podzemne železnice. Poglej vse obeske Coolicon tukaj